پس از ۱۷ سال؛ بالاخره قانون «تعرفه گذاری خدمات پرستاری» عملیاتی شد-راهبرد معاصر

پس از ۱۷ سال؛ بالاخره قانون «تعرفه گذاری خدمات پرستاری» عملیاتی شد

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، قانونی است که پس از 17 سال انتظار بالاخره در دولت شهید رئیسی عملیاتی شد و خواسته جامعه 250 هزار نفری پرستاران رنگ واقعیت به خود گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۱ - ۰۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 26
کد خبر: ۲۴۷۱۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، پرستاران به عنوان گروه پیشقراول نظام سلامت، نقش مهمی در درمان بیماران مختلف دارند و با همکاری جامعه پزشکی به عنوان افراد حاضر در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های مختلف، فعالیت تاثیر گذاری دارند.این افراد در دوران کرونا صحنه‌های بدیعی با ایثار و گذشته خود در عرصه مبارزه با این یورس مهلک خلق کرده و جان بسیاری را نجات دادند و بسیاری از آنها نیز جان دادند.یکی از مطالبات این قشر فعال در حوزه سلامت در طول سال‌های گذشته اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بوده است؛ قانونی که 15 سال در اغما بود اما با همت و توجه خاص رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی این طرح مهم جامه عمل به خود پوشاند.

 

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و تعدیل کارانه‌های پرستاری به صورت طرح نمایندگان مجلس در قالب یک ماده واحده و دوتبصره در تاریخ ۶ تیر ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب و ۱۳ تیر همان سال به تایید شورای نگهبان رسید. بر اساس ماده واحده این قانون، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد استاندارد بسته‌های خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده(۱۶) قانون سازمان نظام پرستاری را در همه مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چهارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.


چندی قبل، عباس عبادی،معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای ارزشمند وزارت بهداشت در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، گفت: امسال برای نخستین بار تعرفه ترجیحی برای مناطق کمتر برخوردار تصویب شد که گامی در جهت دسترسی عادلانه مردم به خدمات پرستاری و انگیزه همکاران جهت ماندگاری در این مناطق است.

 

وی به افزایش ۵۰ درصدی ضریب ریالی k پایه کارشناسان پروانه‌دار و پرستاری اشاره کرد و ادامه داد: این افزایش نسبت به سال گذشته از ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.عبادی همچنین گفت: ۱۵ درصد به ارزش نسبی خدمات پرستاری(k) نسبت به سال قبل اضافه شده که این مصوبات منجر به رشد مناسبی در میزان تعرفه پرستاران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد.

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به مزایای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تصریح کرد: با اجرای این قانون، استقلال مالی و ارتقای هویت سازمانی گروه پرستاری بهبود یافته است.وی افزود: این قانون منابع جدید مالی را برای بیمارستان‌ها فراهم کره است. دانشگاه‌های علوم پزشکی موظفند در توزیع این منابع وفق دستورالعمل‌های ابلاغی نقش فعالانه‌ای داشته باشند تا منافع آن به طور عادلانه به تمامی پرستاران برسد.

 

عبادی از اهتمام دولت سیزدهم و وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاری خبر داد و گفت: این دستاوردها حاصل تلاش‌های یک‌ساله و اصلاحات انجام شده در قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که بدون شک، این اقدامات گامی کوچک در جهت ارتقای جایگاه پرستاران در نظام سلامت کشور و افزایش انگیزه آنها برای ارائه خدمات بهتر به مردم خواهد بود.


اکنون جامعه ۲۵۰ هزار نفر پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی پس از سالها انتظار به خواسته به حق خود رسیده است؛ البته در مسیر اجرایی شدن این طرح مهم نواقصی وجود دارد که به گفته متولیان پرستاری وزارت بهداشت، در حال رفع است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار